Makale Yazarak Para Kazanmak | Nasıl Makale Yazarı Olunur?


yazı yazarak gelir elde etmek

Makale yazarak para kazanmak denildiğinde birçok kişi ‘yok canım, olur mu öyle şey’ diyecektir ancak makale yazmak artık neredeyse günümüzde bir meslek haline geldi. Belki daha önce bu şekilde para kazanılabileceğini hiç duymamış ya da internette gezinirken bir makale satış sitesine denk gelmemiş olabilirsiniz. Ancak bu tamamen gerçek!

Yani, evinizden makale yazarak para kazanmanız mümkün!

Peki, nasıl olacak bu! Makaleyi nereye yazacağız? Kim satın alacak? Parasını bize nasıl ödeyecek?

Aklınızda birçok soru olduğunu biliyorum. Bu nedenle makale yazarak nasıl para kazanılır? Sorusunu sizlere adım adım anlatmak istiyorum.

İsterseniz sözü daha fazla uzatmadan başlayalım.

Öncelikle bilmeniz gereken bazı noktalar var. Bunlardan ilki makale yazarak sadece bir yoldan değil birçok yoldan para kazanabileceğinizdir. Bu yollar:

  • Blog açarak para kazanmak

  • Makale siteleri üzerinden para kazanmak

  • Affiliate Marketing İle para kazanmak


Şimdi eğri oturup doğru konuşalım. Yazı yazarak kazanacağınız meblağlar ilk 2 yolda çok fazla olmayacaktır. Ancak çok az da olmayacaktır. Daha doğrusu kazanacağınız para biraz da sizin makale yazma sayınıza ve anlatım kabiliyetinize bağlıdır. İyi bir yazarsanız sadece bir adet makaleden bile 15-20 TL gibi bir rakam kazanabilirsiniz. Ancak her şekilde para kazanacaksınız… Bu kesin!

Üçüncü yol olan affiliate marketing ise bambaşka bir alan. Çünkü sadece bu işi yaparak geçinebilen, hatta iyi miktarlarda para kazanabilen insanlar bile var. Ancak bu tamamen sizin bu işin nasıl yapıldığını öğrenmeniz, ustalaşmanız ve İngilizce yazım bilginizle ilgili bir durumdur.

Şimdi bu 3 makale yazarak para kazanma yöntemine daha detaylı olarak bakalım.

Blog yazarak para kazanmak

Blog Açarak Para Kazanmak


Blog açmak, her ne kadar modası geçmiş gibi görünse de özellikle niş blog ve haber siteleri hâlâ oldukça popülerler. Youtube öncesi dönemde daha çok kazandırsa da, yazı yazmayı sevenler için, blog yazarak para kazanmak hâlâ oldukça kazançlı bir online para kazanma yoludur.

Blog açmak için en çok kullanılan platformlar, Blogger ve Wordpress’tir. Ben de bloğumda Google’a ait olan Blogger platformu temelinde bilgiler veriyorum.

Peki, nasıl blog açılır? Ve Tabi blog açarak nasıl para kazanılır?

Bu konuda daha önce yazmış olduğum “Blog Nasıl Açılır? #1” ve “Blog Nasıl Açılır? #2” adlı yazılarıma bakarak Blogger platformu üzerinde tamamen ücretsiz biçimde bir blog açabilirsiniz.

Ee, peki nasıl para kazanacağız? İşte önemli olan nokta da zaten bu… Çünkü blog yazmak düzenli ve sürekli yazı yazmayı gerektirdiğinden, öncelikle yazılarınızı SEO uyumlu olacak şekilde bloğunuzda yayınlamalısınız. Ardından ise Google’ın reklam platformu olan Google Adsense’e başvurup bir Adsense hesabı açmanız gerekiyor.

Bu süreç en az 6 ay sürmekte… Ben şimdiden söyleyeyim de sonra bana kızmayın.

Özgün ve düzenli şekilde 6 ay kadar yayın yaptıktan sonra Adsense başvurunuz kabul edilirse, bloğunuzda reklamları aktif hale getirebilir, reklam görüntüleme ve tıklamalarından kazanç sağlamaya başlayabilirsiniz.

Ya da ileride bloğunuzun trafiği iyice artarsa Adsense’i kapatıp, onun yerine kendi belirlediğiniz fiyattan reklam alanı da satabilirsiniz.

Şimdi geçelim ikinci yöntem olan makale siteleri üzerinden para kazanma yöntemine.

makale sitelerinden para kazanmak

Makale Siteleri Üzerinden Para Kazanmak


Makale siteleri için yazı yazarak para kazanmak da son 5-6 yılın popüler hâle gelmiş online gelir elde etme yolları arasındadır. Eğer Google’a “makale yazarak para kazanmak” yazarsanız, ilk sayfanın tamamının bu tür makale siteleri ile dolu olduğunu görebilirsiniz.

Peki, bu makale sitelerinden hangilerini tercih etmeliyiz? Açıkçası bu biraz da deneme yanılma yoluyla öğrenilebilecek bir şey.

Daha önce yazmış olduğum yazı yazarak nasıl para kazanılır? adlı makalemde bu alanda gerçekten güvenilir bulduğum 3 makale sitesinden söz ettim. İsterseniz bir göz atabilirsiniz.

Bu sitelere üye olduktan sonra, genellikle önce bir örnek makale yazmanızı isterler, öncelikle yazar statüsüne yükselmeniz gerekiyor. Bu süre siteden siteye değişse de genellikle 1 haftadan uzun sürmemektedir.

Yazarlığınızın onaylanmasının ardından her gün 2-3 adet, yazma hızınıza göre, hazır makale yükleyerek satışa sunmanız gerekir. Bunun nedeni ise siparişle makale yazmaya başlamadan önce, hazır makale satarak alıcılardan olumlu yorum ve puanlar almaya çalışmanızın çok önemli olmasıdır.
Bundan dolayı özellikle ilk hazır makalelerinizde yazım ve imlâ kuralları ile SEO’ya maksimum özeni göstermeniz, gelecekte daha fazla satış yapmanızın da anahtarı olacaktır.  

Affiliate Marketing üzerinden gelir elde etmek

Affiliate Marketing İle Para Kazanmak


Affiliate marketing kelimesini daha önce hiç duymamış olabilirsiniz. Bu nedenle önce affiliate marketing nedir? Sorusunu cevaplayayım. Affiliate marketing, başkalarına ait herhangi bir ürünü çeşitli online yöntemler kullanarak başkalarına satmanız ve karşılığında komisyon almanızdır. Bu satışı yazdığınız bir makale içinde, açtığınız bir blogta ya da sosyal medyaya reklam vererek de yapabilirsiniz.

Affiliate marketing, daha fazla İngilizce dilinde yapılan bir satış yöntemi olduğu için, eğer bir blog açıp içerisine yazılar yükleyerek organik trafik üzerinden satış yapacaksanız İngilizce yazı yeteneklerinizin iyi seviyede olması gerekir.

Affiliate marketing yöntemiyle satış yapmanın bir diğer yolu da sosyal medyada kendi paranızla reklam vermektir. Verdiğiniz reklamı ziyaretçi tıklarsa sizin hoplinkiniz üzerinden satış olur ve siz komisyonunuzu alırsınız. Tabi burada yaptığınız reklam harcaması ile alacağınız komisyon arasında kârda olmanız gerekmekte. Yoksa zaten bir anlamı olmaz.

Affiliate marketingte kazançlar oldukça değişkendir. Genellikle Clickbank platformu üzerinden yapılan bu online satış yönteminde, birçok kategoride ürün vardır. Her ürünün size sunduğu komisyon oranlarına göre komisyon alırsınız. Ancak şunu da belirtmek gerekir ki Affiliate marketing ile para kazanmak için de, her şey de olduğu gibi, bu işte ustalaşmak gerekir.

Bu ustalaşmayı sağlamak için benim size tavsiyem, bir online eğitim satın alın ve işi temelinden öğrenin. Böylece Affiliate marketing sürecindeki birçok kavramı ve ne işe yaradıklarını da öğrenmiş olursunuz.

Makale yazarak para kazanmak adlı yazımı burada bitiriyorum. Gördüğünüz gibi makale yazmak ve pasif gelir elde etmek için oldukça çaba sarf etmek gerekiyor. Hiçbir iş kolay değildir. Bu nedenle size günde 1 saat çalışın ayda 3000 TL kazanın gibi saçma rakamlar sunan sitelerden kesinlikle uzak durun. Emeğinize ve zamanınıza yazık!

Unutmayın! Yemek yemek için bile önce çiğnememiz gerekir. Kimse kimseye bedava bir şey vermez.

Yeni yazılarda görüşmek üzere…

Herkese sevgiler, saygılar.


Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Hasan güçlü1/10/2020

    Hocam merhaba, çok faydalı bir yazı kaleme almışsınız. Şahsen yeni şeyler ogrendim. Sağolun ��

    YanıtlaSil

1. Lütfen küfür veya hakaret içeren yorum yapmayın.
2. Yorumlara bağlantı (link) bırakmayın.
3. Yorumunuzun yazıyla ilgili olmasına özen gösterin.
4. Yaptığınız yorumun sorumluluğunun size ait olduğunu unutmayın.