TELİFSİZ FOTOĞRAFLAR NASIL BULUNUR? | EN İYİ TELİFSİZ FOTOĞRAF SİTELERİ

Telifsiz fotoğraflar, hem bloggerların hem de YouTube vb. platformlarda içerik üretenlerin içeriklerinde en sık ihtiyaç duydukları materyallerin başında gelir. Telifsiz fotoğraflar her ne kadar YouTube'a içerik üretenlerin çok fazla işine yaramasa da özellikle blog yazıları için kesinlikle vaz geçilmez bir parçadır. Fakat gerek Google gerek YouTube telife karşı oldukça hassas platformlardır ve telif hakkı ihlali yapmak blog ve YouTube kanallarının kapatılmasına yol açabilir.  Bundan dolayı da her içerik üreticisi içeriğinde telif sıkıntısı yaşamayacağı görsel ve video materyal bulundurmak ister.
Telifsiz Fotoğraflar
İyi güzel de kim kime telifsiz fotoğraflar ücretsiz verir ki? dediğinizi duyar gibiyim. İlk araştırmalarımda ben de sizler gibi düşünüyordum ancak gördüm ki özellikle kâr amacı gütmeyen ve tamamen ücretsiz ve telifsiz görselleri bizlere sağlayan çok sayıda web sitesi bulunmakta. 

İşte bu yazımda sizlere telifsiz fotoğraflar nasıl bulunur? sorusuna yanıt olabilecek olan en iyi telifsiz fotoğraf siteleri hakkında bir yazı hazırladım. İsterseniz sözü fazla uzatmadan bu web sitelerine birlikte bakalım. 



👉 PIXABAY

Telifsiz fotoğraf bulma



Telifsiz fotoğraf siteleri denildiğinde artık neredeyse herkesin aklına Pixabay web sitesi gelmektedir. Uzun yıllardır var olan ve telifsiz görseller sunarak her bir içerik üreticisine büyük yardımı dokunan bir platformdur. 

Pixabay üzerinden fotoğraf, vektör, illüstrasyon ve videoları telifsiz ve hiçbir ücret ödemeden indirmek mümkündür. 

Telifsiz Görsel İndirmek


Pixabay kullanırken tek dikkat etmeniz gereken şey bir görseli tıkladığınız ekranın sağ bölümünde yer alan "Pixabay License" yazan yerin altındaki kısımdır. Nadiren de olsa bazı içerikler sadece kişisel kullanım için olabilir. Bu yüzden bu bölümde "Ticari kullanım için ücretsizdir" ve hemen altında "Atıfta bulunulmasına gerek yoktur" yazmasına dikkat edilmelidir. Ki içeriklerin %99'unda bu yazar. 



👉 PEXELS

Ücretsiz telifsiz fotoğraf siteleri

Telifsiz fotoğraf siteleri arasında bir diğer çok bilinen web sitesi ise Pexels sitesidir. Özellikle hem telefon ekranı formatında hem de yüksek kaliteli ve çözünürlüğe sahip görsellerle sunmasıyla dikkat çeken site de görsellerin büyük kısmı ücretsiz ve telifsizdir. 

Telifsiz fotoğraf nasıl bulunur?



Fotoğrafı tıkadıktan sonra altında "Bilgi" yazan kısma girdiğinizde "Ücretsiz kullanım" ve "Kaynak gösterilmesi gerekmez" yazıyorsa eğer, bu fotoğrafı rahatlıkla indirebilir ve kaynak göstermeden para kazanmaya açık bloglarınız ve YouTube videolarınızda kullanabilirsiniz. 



👉 EVERYPIXEL

Telifsiz görsel siteleri

Hem ücretli hem de ücretsiz telifsiz fotoğraf ve videoların olduğu bir başka platform ise everypixel web sitesidir. Yukarıdaki diğer iki web sitesi kadar çok telifsiz ve ücretsiz görsel içerik olmasa da az da sayılmaz. Bu nedenle alternatif olarak telifsiz fotoğraf bulmak için aklınızın bir köşesinde olması gereken bir web sitesi. 

telifsiz fotoğraf siteleri

Herhangi görseli tıkladığımız yukarıda gördüğünüz gibi sağ taraf bir "License" yazısı bulunmakta. Hemen yanındaki soru işaretinin üzerine gelip mouse ile bir saniye durduğunuzdaysa lisans koşulları ve telifli olup olmadığı yazıyor. İndirme yaparken bu bölüme dikkat ederek indirmeniz gerekmekte. 



👉 UNSPLASH

telifsiz fotoğraf sitesi

Telifsiz fotoğraf siteleri arasında yüksek kaliteli görseller sunan bir diğer web sitesi de Unsplash sitesidir. 

ücretsiz telifsiz resimler


Bir fotoğrafı tıkladığınızda sol alt kenarındaki bir üstteki görselde gösterdiğim yazıyı tıkladığınızda, lisans şartları çıkacaktır. Yine indirmeleriniz sırasında burayı kontrol edip öyle indirmenizi öneririm.



👉 PXHERE

telifsiz ücretsiz görsel

Bir diğer ücretsiz ve telifsiz fotoğraf sağlayan web sitesi ise pxhere sitesidir. Diğer anlattığım web siteleriyle aynı mantıkla çalışan bir site olan bu sitedeki fotoğrafların da çok büyük bir bölümü telifsiz ve ücretsiz görsellerdir. 

Telifsiz ücretsiz fotoğraf nasıl bulunur

Ayrıca bir görseli tıkladığınız sağ üst kenardaki bölümden ticari kullanım için ücretsiz olup olmadığını kolayca anlamak mümkündür. 


Bu yazımda sizler için telifsiz fotoğraflar nasıl bulunur? Sorusunu bildiğim faydalı ücretsiz telifsiz web siteleri üzerinden elimden geldiğince sizlere anlatmaya çalıştım. 

Eğer yazıyı okumakla uğraşamam, daha kısa bir yolu yok mu derseniz de daha önce bu konuyla ilgili olarak yapmış olduğum bir video bulunmakta. Bu videoyu aşağıdan izleyerek de en iyi telifsiz fotoğraf siteleri hakkında ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz. 


Bir sonraki yazıda görüşene kadar herkese saygılar, sevgiler...



Yorum Gönder

0 Yorumlar