Blogger Tema ve İçerikleri Nasıl Yedeklenir? | 👉 Her Blogger Yapmalı!


Blogger Tema ve Yazı Yedekleme
Blogger tema yedekleme ve blog içerisindeki yazıları yedekleme blog yazan herkes için çok önemlidir. Bunun en önemli sebebi, her ne kadar Blogger gibi güvenli bir platform kullansak bile, bloğumuzun başına gelebilecek herhangi bir sorun da "Ellerim bomboş, gözümde yaşlarla" şarkısını söylememektir. Çünkü eğer daha önceden Blogger blog tema ve içerik yedekleme işlemini yapmadıysak, bloğumuzu eski haline getirmek imkânsız olacaktır. 

Blogger yedekleme denildiğinde anlamamız gereken 2 nokta var: Biri güncel temamızı yedeklemek, diğeri ise bloğumuzun içerisindeki tüm yazıların yani içeriklerimizin yedeklenmesidir. 

Yıl 2021 olsa da ve bizler her ne kadar Google gibi bir dünya devine ait blog platformunu kullansak da maalesef Blogger, blog temamızı ve içeriklerimizi kendisi otomatik yedeklememekte. Bu yüzden her blogger bloğunu düzenli aralıklarla kendisi yedeklemelidir. 

Peki, Blogger temamızı ve içeriklerimizi nasıl yedekleyebiliriz?

Aslında bu yedekleri almak çok ama çok kolay. Fakat daha önce hiç bloğunuzu ve içeriklerinizi yedeklemediyseniz nereden yedek alındığını bilmeyebilirsiniz. İsterseniz önce Blogger tema yedek alma ile başlayalım.



Blogger Tema Yedekleme Nasıl Yapılır?

Blogger tema yedekleme işlemi için Blogger'a giriş yaptıktan sonra panelimize giriş yapıyoruz. 

Blogger Panel içerisinde sol taraftaki menüden Temaya girdikten sonra, "Özelleştir" butonun yanındaki aşağı doğru bakan oku tıklıyoruz. Açılan ufak pencereden blog temamızı indirmek için "Yedekle" butonuna bastıktan sonra "İndir" butonuna basıp blogger blog temamızı indiriyoruz. 


Blogger blog teması nasıl yedeklenir?


Gördüğünüz gibi blog tema yedekleme işlemi oldukça basit!

Temamızı indirdik ancak herhangi bir sorun yaşadığımızda indirdiğimiz temamızı Blogger'a nasıl yükleyeceğiz? 

Blogger Tema Geri Yükleme Nasıl Yapılır?


Blog tema geri yükleme işlemi ise şu şekilde olmakta: 

  • Daha önce indirmiş olduğumuz .xml uzantılı temamızı bilgisayarımızda buluyoruz.
  • Daha sonra Blogger'a giriş yapıp yine aynı şekilde TEMA>Özelleştir(Yanındaki Ok)>Geri Yükle diyoruz. 
  • Karşımıza ufak bir pencere açılacaktır. 




Buradan "Yükle" seçeneğini tıklayıp, daha önce bilgisayarımıza indirmiş olduğumuz .xml uzantılı tema yedek dosyamızı seçiyoruz. Birkaç saniye sonra temamız otomatik olarak yüklenecektir. 

Temamızı geri yüklemek de işte bu kadar basit!

Şimdi de isterseniz blog içeriklerimizi nasıl yedekleyebileceğimize bakalım...



Blogger Blog İçerikleri Nasıl Yedeklenir? 

Blog içeriklerini ya da blog yazılarını yedeklemek için öncelikle Blogger Panelimizden "Ayarlar" bölümüne giriyoruz. 


Blogger yayınları yedekleme



Ayarlar bölümünde aşağıya doğru indiğimizde "Blogu Yönetin" bölümü içerisindeki "İçeriği Yedekle" kısmına tıklıyoruz. 

Blogger yayınları yedekleme

Karşımıza çıkan yukarıdaki pencerede indire basıyoruz ve bloğumuzda yer alan tüm içerikler/yayınlar bilgisayarımıza iniyor. 

Peki, indirdiğimiz yani yedek aldığımız bu içerikleri herhangi bir sorun durumunda nasıl tekrardan bloğumuza yükleyeceğiz? Aslında bu işlem de çok basit. 


Blogger yedeklenen içerikleri içeri aktarma



Az önce girdiğimiz Ayarlar>Blogu Yönetin bölümüne tekrar giriyoruz. Bu bölümde en üstteki "İçeriği İçeri Aktar" kısmını tıklıyoruz. Burada bizden bilgisayarımızdan bir dosya seçmemizi isteyecektir. Daha önce indirmiş olduğumuz içerik dosyasını seçiyoruz ve tüm yayınlarımız birkaç saniye içinde bloğumuza yükleniyor. Hepsi bu kadar. 

Son olarak, şunu da belirtmek isterim: Hem blogger temamızı hem de blog içeriklerimizi düzenli aralıklarla yedeklememizde fayda var. Çünkü herhangi bir sorunda bizim tek sigortamız bu yedekler olacaktır. Bundan dolayı blogger tema yedekleme ve blogger içerik yedekleme işleminizi ayda en az bir kez yapmanızı tavsiye ederim. 

Yorum Gönder

1 Yorumlar

1. Lütfen küfür veya hakaret içeren yorum yapmayın.
2. Yorumlara bağlantı (link) bırakmayın.
3. Yorumunuzun yazıyla ilgili olmasına özen gösterin.
4. Yaptığınız yorumun sorumluluğunun size ait olduğunu unutmayın.