Uzun Kuyruklu Anahtar Kelimeler ve SEO

Uzun Kuyruklu Anahtar Kelimelerin Önemi


Arama motoru sayfalarındaki arama sorgularının yaklaşık beşte biri daha önce hiç kullanılmamış anahtar kelime gruplarından meydana gelmektedir. Bunlara uzun kuyruklu anahtar kelimeler denilmektedir. Uzun kuyruklu anahtar kelimeler, aslında Anahtar kelimelerin arka arkaya sıralandığı uzun kelime grubu değildir. Uzun kuyruklu anahtar kelime demek, mobil cihazların ve nesnelerin interneti kapsamında gelen sorgulamalar demektir.


Uzun kuyruklu anahtar kelime nedir?


Mobil cihazlarla yapılan sesli aramalar ve nesnelerin interneti ile ortaya çıkan sorgulamalar, doğal dilin akışına uygun anahtar kelime öbeklerini doğurmuştur. Uzun kuyruklu anahtar kelime ifadesi, insanların doğal dil yapısına uygun biçimde sorgulama yapmaları sonucu ortaya çıkan sorgulama çeşididir.


“Uzun Kuyruk” ifadesi kaç kelime olduğu ile ilgili değildir ve Google arama sorguları arasında az rastlanan bir sorgulama olması ile öne çıkar.




Daha önce hiç kullanılmamış anahtar kelime için optimizasyonu nasıl yapılır?


Aslında klasik SEO anlayışlarıyla böyle bir optimizasyon yapmak mümkün değildir. Çünkü bu anahtar kelimeler daha önce rastlanan türden anahtar kelime grubu değildir. Doğal dilin yapısı gereği ilk defa kullanılmaktadır ve SEO'su zordur.



Böyle bir sorgulama çeşidinin optimizasyonu nasıl yapılır?



Mümkün olduğu kadar belirsiz durumlardan kaçınmak gerekir. Seçilen anahtar kelimeler net olmalıdır. Belirsizliğe yer verilmemelidir. Anahtar kelimeleriniz tam olarak bir şey ifade etmelidir. Burada kesinlik önemlidir. Hem belirsizlikten kaçınmalı hem de kesinlik sağlanmalıdır.



SEO konular için yapılmalıdır


SEO anlayışları artık değişiyor. Anahtar kelimelerden ziyade konular ön plana çıkıyor. Bu sebeple konu dışı kalmamak gerekir. Konudan kopmamak gerekir. Anahtar kelimelerin peşine takılıp, konudan uzaklaşmayın


Sorulara cevap vermek


Öte yandan arama sorgusunun beklentilerini karşılamak üzere sorulara cevap vermelisiniz. Sorulara cevap vermek artık çok önemli... Dilin doğal yapısında sorular önemli bir yer tutar.



Uzun kuyruklu anahtar kelime sorgularını yakalayabilmek için, soru-cevap yöntemine önem vermelisiniz. Sorgulama yapanlar muhtemelen soru soruyorlar. Her ne kadar anahtar kelimeler yerine uzun kuyruklu anahtar kelimeler için SEO yapmak zor olsa da bazı ipuçları yine de var. Google otomatik tamamlama özelliğini kullanarak popüler uzun kuyruklu anahtar kelimelere ulaşabilirsiniz.




Özet


Uzun Kuyruk arama sorguları kısa ifadeler olabileceği gibi uzun ifadelerde olabilir. Yukarıda da ifade ettiğimiz gibi Uzun Kuyruk Anahtar kelimeleri önceden tahmin etmek yüzde yirmi oranında mümkün değildir. Uzun Kuyruk anahtar kelime demek, anahtar kelimeleri uzun olan kelime öbekleri demek değildir. Uzun Kuyruk anahtar kelimeler, ifadelerdir.



Google, bunun için çeşitli teknolojiler kullanmaktadır. Bunlardan biri de BERT teknolojisidir. Belirsizlikleri ortadan kaldırmak üzere çalışan bu teknolojiler, benzersiz ifadeleri de tanıyor. Uzun kuyruk arama sorguları arasında içeriklerinize uyan kelime gruplarını yakalamak için daha çok çalışmak gerekiyor. Bundan sonra yeni ve benzersiz ifadeler, arama kutucuklarını meşgul edecek gibi görünüyor. SEO uzmanlarına da bu alanda yeni ve büyük işler düşüyor. Örneğin her zaman güncel kalmak gibi...

Yorum Gönder

0 Yorumlar