Blogger Kod Kutusu (Codebox) Ekleme

Codebox nasıl eklenir? Blogger

Blogger kod kutusu ya da Codebox özellikle web sitelerinde kod paylaşanların sıkça ihtiyaç duyduğu bir özelliktir. Genellikle teknik, kod paylaşımı ya da benim gibi Blogger düzenleme ile ilgili paylaşımlarda bulunan webmasterlar, bir kod paylaşmak istedikleri bunu normal bir yazı gibi paylaştıklarında ya çok çirkin durmakta ya da okuyanlar tarafından anlaşılamamaktadır.

Blogger kod kutusu ekleme işlemi de işte bu noktada önemli bir gereksinim olarak biz bloggerların karşısına çıkmaktadır.

Bunun en önemli nedeni, o kadar emek vererek ve ekran görüntüleri alarak hazırladığımız yazıların okuyucular tarafından anlaşılamaması bütün emeklerimizin boşa gitmesi anlamına gelir. Bu nedenle de kesinlikle bloglarımızda bir kod kutusunun bulunması gerekmektedir.

İyi de kod kutusu blogger’a nasıl eklenir? Dediğinizi duyar gibiyim. Hiç endişe etmeyin. Bu işlem aslında çok basit ancak benim yaptıklarımın aynısını eksizsiz yapmalısınız.

Dilerseniz hemen başlayalım. Buyurun…

#Öncelikle blogger’a giriş yapın ve Blogger panelinden Tema > Özelleştir butonlarını sırasıyla tıklayalım.

Yazıya kod çerçevesi ekleme

Ardından aşağıda size verdiğim şu kodları kopyalayın. 

.code { background:#f5f8fa; background-repeat:no-repeat; border: solid #5C7B90; border-width: 1px 1px 1px 20px; color: #000000; font: 13px 'Courier New', Courier, monospace; line-height: 16px; margin: 10px 0 10px 10px; max-height: 200px; min-height: 16px; overflow: auto; padding: 28px 10px 10px; width: 90%; } .code:hover { background-repeat:no-repeat; }


Gelişmiş > CSS Ekleye basarak açılan pencereye bu kodları yapıştırın. Ardından da sağ üst köşedeki turuncu “Blog’a Uygula” butonuna bastıktan sonra Blogger’a dön diyelim.

Blogger tema tasarımcısı CSS ekle

Şimdide Blogger panelinden normal bir yazı yayınlarken ne yapıyorsak onu yapacağız. Kayıtlara gelip Yeni yayın diyelim. Açılan sayfada sol üstten HTML butonuna basalım. Burada aşağıda verdiğim kodların arasına kendi kodlarınızı eklemelisiniz.


<div class=”code”>
Buraya kendi kodlarınızı ekleyin
</div>


Yani şu şekilde;


Kod kutusu blogger'a nasıl eklenir?


Daha sonra sağ üst köşedeki yayınla butonuna basalım. Şimdi bloğumuzu açtığımızda, yayınımızın içinde kod kutusunu görmemiz gerekiyor. Aşağıdaki gibi bir kod kutusu göreceksiniz.


Blogger Codebox ekleme


Bu arada şunu da hemen belirteyim. Yukarıdaki kodu her yazıda eklememiz gerekiyor. Bilginize…

Eğer kod kutusunu göremiyorsanız, yukarıda anlattığım adımlardan birinde hatalı ya da eksik bir işlem yapmışsınızdır. Tüm yaptıklarınızı silip yeniden yapın. Düzelecektir.

Şayet sorun hâlâ devam ediyorsa, yorum bölümünde yaşadığınız sorunu ayrıntılı olarak anlatırsanız size yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

Blogger kod kutusu (Codebox) ekleme işlemi bu kadardı.

Umarım bilgiler işinize yarar.


Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Ufuk Karaman5/27/2019

    Hocam merhaba, bir sorum olacaktı. Ben yaptım oldu ancak kodların bir kısmı dışarda kalıyor. Bir türlü düzeltemedim. Nasıl duzeltebilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, kodların bir kısmı dışarıdaysa yazıyı yayınlamadan önce blogger kayıt ekranında HTML bölümünü açıp kodları ekleyin ve alttan-üstten boşluk bırakın. Sonra yazıları ekleyin. Sorun düzelecektir

      Sil
  2. benim blogda böyle bir özellik gözükmüyor neden acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onun nedeni şu bu makaleyi yazdığımda Blogger henüz güncellenmemişti ondan. Farklı bir yerde ama her blogta bu özellik var.

      Sil

1. Lütfen küfür veya hakaret içeren yorum yapmayın.
2. Yorumlara bağlantı (link) bırakmayın.
3. Yorumunuzun yazıyla ilgili olmasına özen gösterin.
4. Yaptığınız yorumun sorumluluğunun size ait olduğunu unutmayın.