Boş Vakitlerden Para Kazanmanın 8 Yolu

İnternetten para kazanmak


Çalışma zamanımızın dışında boş vakitlerimizi değerlendirmek ve bu vakitlerden para kazanmak istiyorsak birçok alternatif yolla boş zamanlarımızı değerlendirebiliriz. Evde yapılan işleri yaparak, internet üzerinden para kazanma yöntemlerini kullanarak, site editörlüğü yaparak, kitap özeti çıkararak, kitap veya makale editörlüğü yaparak para kazanabilir ve boş vakitlerimizden gelir elde edebiliriz.

Evde Yapılan İşlerden Para Kazanma: Günümüzde birçok ürün veya yiyecek evlerde yaptırılıp bakkallarda, marketlerde veya şarküterilerde bizlere satılmaktadır. Bunların başında ev yapımı turşular, yemekler, tatlılar, salçalar, unlu mamulleri, hamur işleri gibi evlerde yapılan yiyecekleri yaparak bu ürünleri satan yerlere satabilir veya internetten ilan vererek kendinizde satabilirsiniz. Ya da herhangi bir el işi ürün yapabiliyorsanız ETSY gibi web sitelerinden de ürünlerinizi dünyaya satabilirsiniz. Bunun yanı sıra İnstagram üzerinde bir sayfa açarak da ürünlerinizi tanıtabilir ve satarak para kazanabilirsiniz.

Web Editörlüğü Yapmak: Web sitesine reklam alma yöntemi ile gelir sağlayan web sitesi sahipleri site içeriğinin güncellenmesi, düzenlenmesi, sitenin ilgi çekici hale getirilmesi için site yöneticisi çalıştırmakta ve editörlük yaptırmaktadır. Bu konularda bilgi sahibi iseniz, güncel olarak dünyayı takip ediyorsanız, ülkemiz ile ilgili haberlere hâkimseniz siz de site editörlüğü yaparak para kazanabilirsiniz.

Kitap Özeti Çıkarma: Kitap siteleri, ödev siteleri gibi siteler için okuduğunuz kitapların özetini çıkararak hem kitap okumuş hem para kazanmış olursunuz. Günümüz eğitim sisteminde öğretmenler tarafından verilen kitap okuma ödevleri ödev ve kitap siteleri üzerinden yapıldığı için çok sayıda kitap özetine ihtiyaç vardır. Sizlerde evde geçireceğiniz boş zamanlarda kitap okuyup özet çıkararak para kazanabilirsiniz.

Google Play Yorumu Satma: Özellikle uygulama geliştiriciler yeni bir uygulama çıkardıklarında yaptıkları uygulamanın hatalarını görmek ve yorum toplamak için uygulamayı erken erişime açarlar. Uygulama ileride ücretli olacaksa, bolca 5 yıldıza ihtiyaç duyacaktır. Siz de bu uygulama geliştiricilere mail atarak ücretli olarak yorum yapabileceğinizi belirtebilirsiniz. Her ne kadar etik olmasa da, bu zaten yapılan bir yöntem olduğundan dolayı şansınızı denemenizde fayda var.

Google Kitaplar İçin Kitap Yazmak: Bilindiği üzere Google Kitaplar uygulaması üzerinde binlerce elektronik kitap satılmaktadır. Siz de ilgi alanınıza göre, ustası olduğunuz bir konuda e-kitap yazarak Google Kitaplar üzerinden birçok kullanıcıya bunları sunabilir ve satışından gelir elde edebilirsiniz.

Youtube Video Altı Yorum Satma: Özellikle büyük kanallar bir video yayınladıklarında ilginç bir yorum atarak binlerce beğeni alan yorumlar uzun süre en üstte kaldığı için, Youtube video altı yorum ticareti de giderek yaygınlaşmıştır. Bu sayede birçok kişi yorum yeri satarak gelir elde etmektedir. Siz de deneyebilirsiniz.

Blog Yazarak Para Kazanmak: Eğer çalışmıyorsanız ve boş vaktiniz çoksa, blog yazmaya başlamak da size orta vadede gelir elde ettirebilir. Özellikle Google’a ait olan Blogger platformu, tamamen ücretsiz olması ve basit arayüzü ile blog yazmak isteyenler için harika bir başlangıç platformudur. Eğer blog yazarlığını severseniz daha sonra kendinize ait bir alan adı alarak biraz daha profesyonel bir platform olan Wordpress platformuna da geçebilirsiniz.

Makale Yazarak Para Kazanmak: Söz etmek istediğim son madde ise makale yazarlığıdır. Daha önce makale yazarak para kazanmak üzerine yazılar yazmıştım. Bu yazıları detaylı inceleyerek hangi web siteleri üzerinden güvenli olarak makale yazarak para kazanabileceğinizi öğrenebilirsiniz. Boş vakitlerde yapılabilecek en ideal uğraşılardan biri olan makale yazarlığını ben de uzun yıllardır yapmaktayım.

Boş zamanlarınızı değerlendirmek istediğinizde yapılacak bazı işleri yukarıda sizler için derledim. Bu işleri yaparak, kitap okuyarak, reklam tıklayarak boş zamanlarınızda oturduğunuz yerden para kazanabilir ve zamanınızın boşa geçmesini önlemiş olursunuz.


Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Google store yorum satışı bence etik değil hocam. Eğitim setinizi aldım beğendim. Tavsiye ederim herkese.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, illa yapın diye değil de en azından bilinsin diye ekledim yorum satışını. Eğitimi beğenmenize çok sevindim. Desteğiniz için çok sağolun.

      Sil

1. Lütfen küfür veya hakaret içeren yorum yapmayın.
2. Yorumlara bağlantı (link) bırakmayın.
3. Yorumunuzun yazıyla ilgili olmasına özen gösterin.
4. Yaptığınız yorumun sorumluluğunun size ait olduğunu unutmayın.